До кінця року гривню зміцнювати не будуть?

Понеділок, 29 серпня 2005, 13:16

Начальник Депозитарного управління "Актив-банку" Вадим Гусак вважає, що до кінця року коливання курсу національної валюти різкими не будуть.

Про це повідомили УНІАН в "Актив-Банку" у понеділок.

Гусак відзначив, що, попри те, що звідусіль лунають заяви і прогнози про наступні кризи - політичну, валютну, економічну, енергетичну, які значною мірою викликані "наростанням передвиборчої істерії", реальними передумовами для занепокоєння є спад у виробництві і неприборкана поки що інфляція.

На думку Гусака, сьогодні Національний банк України активно працює над стабілізацією курсу національної валюти і його зміцненням, проте при цьому він вважає, що до кінця року можливі коливання курсу гривні не будуть різкими.

Він також вважає, що наближення виборів, песимістичні інфляційні очікування і збільшення облікової ставки НБУ з 9% до 9,5% стимулюватимуть зростання відсоткових ставок, що "ледве стабілізувалися".

Як відомо, НБУ 21 квітня 2005 року провів різку ревальвацію гривні - встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 5 грн. 5 коп. за 1 дол., що на 14 копійок вище, ніж 20 квітня 2005 року.

Голова НБУ Володимир Стельмах раніше заявляв, що до вересня 2005 року офіційний курс не зміниться.

Проте в серпні деякі експерти заявили, що в серпні-вересні може відбутися прискорена валютна лібералізація і друга хвиля ревальвації гривні.

Крім того, звільнення заступника голови НБУ Сергія Яременка багато експертів фінансового сектору вважали сигналом до продовження ревальвації національної валюти, можливо, такої ж різкої, як і у квітні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News