Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Березовський не виключає планів замаху на Тимошенко

Четвер, 15 вересня 2005, 14:38

Російський бізнесмен Борис Березовський не володіє ніякими підтвердженими даними про спробу усунення Юлії Тимошенко соратником Віктора Ющенка Давидом Жванією.

Про це Березовський заявив у четвер в телефонному інтерв'ю агентству ""Новости Украина", коментуючи заяву Михайла Бродського в нічному ефірі каналу "Інтер".

За словами олігарха, він лише висловив Бродському свою думку з приводу взаємин Жванії і Тимошенко, однак ніколи не говорив про наявність доказів спроби замаху на Тимошенко з боку Жванії й Романа Безсмертного.

"Я зустрічався з Бродським в Ізраїлі. Він прилетів туди, і ми з ним провели години три-чотири. Мене цікавило, що відбувається в Україні, чому так склалося, що відбувся розрив, або, принаймні, виникла дика напруга між Тимошенко і Ющенком – мене це страшенно турбувало", - розповів Березовський.

"У свою чергу Бродського цікавила моя оцінка ситуації, що відбулося між мною і Жванією, між мною і Ющенком і т.д. Я це все розповів Бродському. Але звідки в нього раптом з'явилися ідеї з приводу записів, плівок, мені абсолютно не зрозуміло", - сказав бізнесмен.

"Бродський говорив про те, що він вважає, що Жванія смертельно ненавидить Юлю. Це я можу підтвердити. Він дійсно смертельно її ненавидить. Навіть під час революції, що мене дуже дивувало, він багато разів говорив про неї як про ворога, а не як про союзника", - відзначив він.

За словами Березовського, Жванія неодноразово приїжджав у Лондон.

"Він щораз говорив, що, мовляв, "звичайно, вона необхідна для того, щоб ця революція відбулася, Ющенко без неї нуль, він нічого зробити не може. Але як тільки він стане президентом, ми з нею розправимося". Причому він говорив у таких термінах - "нас ніщо не зупинить" тощо", - повідомив Березовський.

"Чи можна таке розцінювати, як погрозу Юлі - скоріше так. Дійсно, мені здавалося, що Жванія готовий на все для того, щоб виключити Юлю з якого-небудь політичного процесу. Буквально на все. Мене вражало, скільки в нього злості. І я багато разів йому говорив, що не розумію чому, власне... так немотивовано...",- сказав бізнесмен.

"Потім виявилося, що мотивація була. Вони хотіли просто самі розділити бізнес, і Юля, звичайно, їм дуже заважає, оскільки вона ідейна людина, на відміну від Жванії", - сказав він.

"Так, я не виключаю, що вони могли планувати її усунення, але від подальших коментарів я просто утримуюся", - резюмував Березовський.

У середу в нічному ефірі телеканалу "Інтер" екс-радник Юлії Тимошенко Михайло Бродський заявив, що Жванія а також в.о. віце-прем'єра Роман Безсмертний готували наприкінці "помаранчевої революції" замах на Тимошенко.

"За словами Березовського я зрозумів, у нього дійсно є докази, що Жванія і Безсмертний, або тільки Жванія, хотіли убити Тимошенко. Що це було не зараз, а наприкінці помаранчевої революції, для того, щоб вона не стала прем'єр-міністром", - сказав Бродський.

Він також сказав, що просить у Березовського передати в Україну відеокасети, що можуть бути доказом підготовки замаху.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування