Рибачук радий, що Піскун вирішив не вдивлятися у очі Ющенка

Вівторок, 20 вересня 2005, 16:46

Держсекретар Олег Рибачук вітає рішення генпрокурора Святослава Піскуна оголосити про відкриття кримінальних справ щодо представників апарату Ради нацбезпеки без відмашки з боку президента Віктора Ющенка.

Як розповів Рибачук журналістам, "у секретаріаті президента відбулася нарада з силовиками, і мене стурбував один момент, який був популярний при Кучмі та який я почув знову".

За словами Рибачука, були сумніви, що справи про зловживання з боку працівників апарату Ради нацбезпеки порушать без команди з боку президента.

"Але месідж Піскуну був – президент визначився в тому, що генпрокурор має оголосити те, що знайшла прокуратура. Я вітаю, що це Піскун зробив", - зазначив Рибачук.

"Я стверджую на майбутнє, що ніяких дзвінків, вказівок чи натяків генпрокурору немає. Не треба (прокурору) дивитися (на президента), як на мене моя собака дивиться, і шукати відповідь в очах президента. Закон є – дійте по закону", - сказав Рибачук.

"Чомусь в системі звикли інакше працювати. Інакше не буде", - додав він.

За словами Рибачука, він "нещодавно багато дізнався про фантастичні речі". "Якщо б у мене на голові було волосся – воно б стояло дибки", - зізнався Рибачук.

Як відомо, у вівторок Піскун заявив, що порушено 5 кримінальних справ за фактами тиску на судові органи та втручання в господарську діяльність з боку працівників апарату РНБО, в яких фігурує зокрема Петро Порошенко.

Водночас Генпрокуратура не знайшла доказів причетності Олександра Третьякова, Петра Порошенка та Миколи Мартиненка до корупційних дій.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News