Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коновалюк не розмовляв з Тимошенко і подався до лейбористів

Середа, 21 вересня 2005, 17:57

Лідер партії "Трудова Україна" Валерій Коновалюк заявляє, що його партія не вела жодних переговорів з блоком Юлії Тимошенко.

Про це він сказав на прес-конференції у середу.

Відповідаючи на питання, чи були якісь переговори з Тимошенко, Коновалюк сказав: "Відверто вам кажу: не було. Ні тоді, коли вона була прем’єр-міністром, ні зараз".

Водночас Коновалюк спростував інформацію, що у кулуарах парламенту відбувався підкуп депутатів проти голосування за кандидатуру Юрія Єханурова на посаду прем’єра.

"Якби такі дії відбувались, то Єхануров був би вже прем’єр-міністром України", - сказав він.

Крім того, Коновалюк повідомив, що на парламентських виборах "Трудова Україна" блокуватиметься з політичними силами з лейбористською ідеологією.

"Ми сьогодні фактично висловлюємо намір об’єднати всіх "трудовиків", тому що події в державі цього об’єднання вимагають. Була ситуація, коли "Трудова Україна" власними зусиллями сподівалась іти на вибори, перемагати, та зараз ситуація інша", - сказав він.

За словами Коновалюка, це повинна бути "окрема політична сила, яка повинна відстоювати інтереси людей праці".

Говорячи про розкол, що відбувся в "Трудовій Україні", Коновалюк зауважив, що його підтримує 80% членів партії. За його словами, з’їзд, намічений на 23 вересня, буде "нелегітимним".

"З’їзд партії "Трудова Україна" – 8 жовтня. І першим питанням я поставлю про довіру до себе як керівника партії", - сказав Коновалюк.

Він також додав, що наразі він є легітимним головою партії. "Я ніколи не чіплявся до якоїсь посади", - сказав голова "Трудової України".

Як відомо, раніше члени президії політради "Трудової України" Олександра Кужель, Микола Княжицький, Юрій Мірошниченко, Володимир Сівкович та Дмитро Табачник заявляли, що Коновалюк домовився з одним провладних блоків про 2-3 місця.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування