Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стретович з’ясує, як родичі Піскуна захоплювали хлібокомбінати

Вівторок, 18 жовтня 2005, 13:57

Депутат Володимир Стретович заявляє, що у Верховній Раді створено комісію з розслідування сприяння екс-генпрокурора Святослава Піскуна захопленню його родичами хлібоприймальних і хлібопереробних підприємств.

Про це він сказав в інтерв’ю каналу НТН у понеділок.

"Питання про відставку Піскуна напрошувалось уже, починаючи з середини весни, у зв’язку з його діями, і неодноразово наш комітет (по боротьбі з оргзлочинністю та корупцією) виступав, сьогодні уже створена комісія, яка перевіряє діяльність його по сприянню своїм родичам у захопленні хлібоприймальних і хлібопереробних підприємств...", - сказав Стретович.

За його словами, Піскун також незаконно вдруге обійняв посаду генпрокурора.

"Я можу вам відповісти як юрист: те, що неправомірно було зроблено в грудні місяці, з порушенням процедури його відновлення, воно висіло над ним, як Дамоклів меч", - сказав Стретович.

За словами депутата, посада генпрокурора "є політична, з особливою процедурою призначення: спочатку згода Верховної Ради, потім указ президента, а відтак не можна в суді загальної юрисдикції, як це зробив Піскун, поновити себе на роботі".

Водночас Стретович виключає можливість відновлення Піскуна на посаді через суд.

"Конституційний суд, розглядаючи питання за поданням президента Кучми в 2002 році і відповідаючи на те, чи може суд загальної юрисдикції поновити на посаді особу, яку звільнила Верховна Рада чи президент, сказав, що може, за винятком посади генерального прокурора", - сказав він.

Стретович також висловив подив тим, що Піскун, перебуваючи на посаді генпрокурора, закрив справу проти екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

"Дивно, звичайно, що після того, коли прем’єр-міністром стала Юлія Володимирівна, десь через тиждень відразу прокуратура припинила справу. Тут мені як політику, уже вбачається політичний підтекст", - сказав Стретович.

На думку Стретовича, Піскун має велику кількість компромату на державних посадовців та політиків.

"Оскільки "ящик Пандори" у Святослава Михайловича є, то, чи він відкриється, чи ні, буде залежати від політичної ситуації і від того, як буде далі розвиватися його політичний успіх або неуспіх", - зазначив він.

На думку Стретовича, Піскун зараз "шукає собі місце" в політиці.

"Коли ми в минулу п’ятницю слухали в парламенті мій звіт щодо стану боротьби з оргзлочинністю, то за підтримку цього звіту не проголосувало чотири фракції: фракція БЮТ, фракція Народної партії Литвина, фракція "Єдина Україна" Губського і "Регіони України"... Не виключено, в одній з цих чотирьох сил десь шукає собі місце вчорашній генеральний прокурор", - сказав Стретовч.

Як відомо, раніше Стретович звинувачував Піскуна у причетності його до "протиправних схем заволодіння хлібоприймальних і хлібопекарних підприємств через своїх родичів спільно з дітьми і дружинами інших високопосадовців".

У 2003 році, перед тим, як Піскуна було звільнено з посади, тодішня голова координаційного комітету з боротьби з корупцією та оргзлочинністю Ольга Колінько заявляла, що родичі Піскуна входять до наглядової ради підприємств "Одеський портовий холодильник" і "Чернівецький хлібокомбінат", а Піскун блокує скарги на їхню діяльність.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...