Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зінченко подає в суд на Генпрокуратуру за Порошенка

Четвер, 10 листопада 2005, 11:27

Екс-держсекретар Олександр Зінченко подає скаргу до Печерського районного суду на бездіяльність Генеральної прокуратури у справі екс-секретаря РНБО Петра Порошенка.

Як повідомляє прес-служба Зінченка, причиною подання скарги стало те, що суд скасував постанову Генпрокуратури про порушення кримінальної справи відносно Порошенка за протидію законній господарській діяльності.

"Підставами для її скасування суд фактично визнав неправильне складання зазначеної постанови та відсутність проведення необхідних слідчих дій", - йдеться у повідомленні.

За словами адвокатів Зінченка, у скарзі зокрема наводиться перелік таких дій, які не були здійснені слідчим Генпрокуратури при порушенні кримінальної справи.

На їх думку, такі грубі порушення процесуального законодавства при проведенні розслідування "свідчать про небажання Генпрокуратури взагалі давати хід розслідуванню цієї кримінальної справи".

Крім того, Зінченко звернувся до Печерського районного суду з проханням повідомити, чи подавав Порошенко позов проти нього.

"Порошенко неодноразово заявляв ЗМІ про те, що Печерський суд розглядає його позовну заяву проти Зінченка, а також про те, що представники останнього затягують розгляд цієї справи, на судові засідання не з’являються, не надають докази", - йдеться у повідомленні прес-служби Зінченка.

Водночас Зінченко заявляє, що не отримував жодних документів із Печерського суду щодо позовних заяв Порошенка.

Як відомо, 10 жовтня Генпрокуратура порушила кримінальну справу стосовно Порошенка за фактом протидії господарській діяльності при будівництві будинку № 9-а по вулиці Грушевського в м. Києві. 21 жовтня Генпрокуратура закрила цю справу за відсутністю складу злочину.

22 жовтня Печерський районний суд визнав незаконним відкриття Генпрокуратурою кримінальної справи проти Порошенка і постановив скасувати цю справу.

Тоді Порошенко заявив про намір подати в суд на Зінченка за розповсюдження неправдивої інформації щодо нього.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування