Єхануров перевів стрілки "могильника" на Януковича

П'ятниця, 24 лютого 2006, 13:07

У сховищі відходів ядерного палива в чорнобильській зоні зберігатиметься виключно паливо, використане на українських АЕС.

Про це у п'ятницю заявив журналістам у Харкові прем’єр Юрій Єхануров, повідомляє УНІАН.

"Оскільки ми маємо достатню кількість атомних станцій, маємо десь зберігати відпрацьоване ядерне паливо", - сказав прем’єр.

Він також зазначив, що рішення про будівництво сховища відпрацьованого ядерного палива ухвалювалося не новим урядом, а ще урядом Віктора Януковича.

Як відомо, раніше лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляла, що угода між "Холтек" та "Енергоатомом" була укладена без попереднього суспільного обговорення.

За її словами, на території ЧАЕС мав бути побудований " могильник" для ядерних відходів не лише з України, але й з багатьох країн світу, зокрема США.

Також Тимошенко стверджувала, що в компанії "Холтек" було відібрано ліцензії на діяльність у багатьох європейських країн за постачання неякісних контейнерів для зберігання ядерних відходів.

Водночас посольство США спросувало заяви Тимошенко про ненадійність компанії "Холтек", а також про те, що на ЧАЕС зберігатимуться відходи не лише з України, але й з інших країн.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...