Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"РосУкрЕнерго" виділили $300 мільйонів для газового СП

Вівторок, 28 лютого 2006, 09:33

Спільне підприємство "Укргаз-Енерго", створене "Нафтогазом" і "РосУкрЕнерго" для постачань російського газу в Україну, подало в Нацкомісію регулювання електроенергетики всі необхідні для отримання ліцензії документи.

Крім того, як пише "Дело", за словами голови НКРЕ Валерія Кальченка, у числі документів "Укргаз-Енерго" надало банківські гарантії на суму $300 млн.

Для цього, за даними Кальченка, Raiffeisen банк виділив одному з засновників "Укргаз-Енерго" - компанії "РосУкрЕнерго" - відповідну кредитну лінію.

Як відомо, таку суму прем'єр Юрій Єхануров вимагав як гарантії для надання ліцензії газовому СП.

Водночас, у Raiffeisen International інформацію про виділення кредиту коментувати відмовилися.

У той же час начальник відділу ліцензування в нафтогазовому комплексі НКРЕ Тамара Нозадзе відмовилася повідомити, який планований щорічний обсяг поставок фігурує в поданих "Укргаз-Енерго" документах.

Також вона відмовилась дати інформацію про те, яка фінансова структура надала заявнику банківські гарантії для забезпечення нормативу достатності власних активів.

Як повідомила начальник управління ліцензування НКРЕ Вікторія Самкова, комісія вже приступила до вивчення наданих паперів, а питання видачі ліцензії на постачання газу за нерегульованим тарифом СП "Укргаз-Енерго" буде внесене до порядку денного одного з найближчих засідань НКРЕ.

"Швидше за все, 9 березня", — сказала Самкова.

Інформацію про те, що підприємство надало весь перелік документів, необхідних для одержання ліцензії, підтвердили й у російському "Газпромі".

"Усі необхідні документи надані", — сказав представник компанії.

Як роз'яснив начальник управління регулювання і цінової політики нафтогазового комплексу НКРЕ Сергій Волос, ліцензіати, що поставляють газ за нерегульованим тарифом, повинні дотримуватися нормативу достатності власних активів.

"Цей норматив може бути підтверджений двома шляхами: надання поквартального балансу газу, який би підтверджував наявність достатньої його кількості для постачання споживачам у заявлених обсягах, або надання документів про кредитну лінію", — сказав фахівець.

Водночас міністр палива й енергетики Іван Плачков, який перебуває у Брюсселі, припустив, що 2 березня колишній голова НАК "Нафтогаз України" і екс-голова Держуправління справами Ігор Бакай назве фізичних осіб, які є акціонерами компанії "РосУкрЕнерго" з української сторони.

Читайте також детальніше про особливості передвиборчої кампанії в розділі "Вибори":

Чи підтримає Янукович Ющенка після виборів

Що Тимошенко робить на цвинтарі

Як Шуфрича образили американські політтехнологи Януковича


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...