Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Без Литвина ні Ющенко, ні Янукович не впораються

Вівторок, 28 лютого 2006, 13:10

У майбутньому парламенті України "жодна коаліція не створить більшості без участі Блоку Литвина".

Такий прогноз зробила глава правління Українського інституту соціологічних досліджень ім. Яременка Ольга Балакірєва, представляючи результати соцдослідження, проведеного в період з 18 по 22 лютого серед 3056 жителів 172 населених пунктів України.

Фаворити передвиборної гонки, за результатами соцдослідження, залишаються незмінними: Партія регіонів - 30,1%, блок "Наша Україна" - 18,5%, блок Юлії Тимошенко - 13,7%.

Соцпартія набирає 7,2%, Комуністична партія - 6,9%, блок Наталії Вітренко "Народна опозиція" - 3,3% голосів виборців.

Також переборюють трипроцентний бар'єр блок Литвина - 5,7% і блок Костенка-Плюща - 3,2%.

Мають реальні шанси потрапити в парламент блок "Не так!" (2,8%) і блок "Пора-ПРП" (2,4%). Практично не мають шансів, як відзначила Балакірєва, партія "Віче" (0,9%), Партія зелених (0,8%), блок НДП (0,6%).

На основі цих даних, інститут прогнозує, що в майбутньому парламенті "жодна коаліція не створить більшості без участі блоку Литвина (29 місць), а для пропрезидентської коаліції важливе входження до складу Верховної Ради блоку Костенка-Плюща".

За припущеннями соціологів, коаліція Партії регіонів, КПУ і блоку "Народна опозиція" об'єднає 205, а коаліція - блок "Наша Україна", БЮТ, СПУ, блок Костенка-Плюща - 216 депутатів.

Балакірєва вважає, що "ліві" політичні сили наберуть більше голосів, ніж про це свідчать результати опитувань. Свою думку вона обґрунтувала тим, що значна частина електорату "лівих" проживає в сільській місцевості, куди "не часто доходять соціологічні служби".

Динаміка зміни електоральних настроїв за останні чотири місяці, за даними інституту, характеризується тим, що на тлі стабільної кількості прихильників більшості основних політичних гравців, знижується рівень підтримки в БЮТ (13,7 проти 19,0% у жовтні 2005 року), і навпаки збільшується кількість прихильників блоку Костенка-Плюща (3,2 проти 1,3), блоку "Не так!" (2,8 проти 2,2), блоку "Пора-ПРП" (2,4 проти 1,0).

"Інтерфакс-Україна"

Читайте також детальніше про особливості передвиборчої кампанії в розділі "Вибори":

Чи підтримає Янукович Ющенка після виборів

Що Тимошенко робить на цвинтарі

Як Шуфрича образили американські політтехнологи Януковича


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування