Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко і Качинський поговорили про газ та трубу

Вівторок, 28 лютого 2006, 15:50

Проект "Одеса–Броди–Плоцьк–Гданськ" відповідає національним інтересам України та Польщі і є одним з найцікавіших для європейського оптового нафтового ринку, переконаний президент Віктор Ющенко.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві після зустрічі з президентом Польщі Лєхом Качинським, повідомляє прес-служба президента.

"Проект Одеса-Броди і потім Гданськ може бути одним із найцікавіших проектів європейського оптового нафтового ринку", – сказав Ющенко.

Цей проект, на його переконання, є інтегрованим і складається з низки підпроектів.

За словами Ющенка, досягнуто домовленості з казахською стороною, яка займається розбудовою нафтового терміналу "Південний", розрахованого на роботу зі світлою нафтою.

Казахські компанії спільно з українськими партнерами також займуться будівництвом нафтогону "Південний–Одеса". Відповідні ліцензії вже отримані.

Президент також нагадав, що кілька місяців тому було підписано протокол про будівництво в Бродах нафтопереробного заводу, в який буде вкладено інвестиції на суму 2 млрд. доларів.

Крім того, президенти підписали Декларацію про розвиток співпраці в галузі енергетики.

Глави держав також обговорили теми євроінтеграції, енергетичного ринку й енергозбереження та гуманітарної співпраці.

Президент наголосив, що обидві країни "об’єднує спільне бачення ролі й місця України та Польщі в євроінтеграційних процесах".

Говорячи про реалізацію економічного потенціалу, що існує між країнами, особливу увагу сторони приділили енергетичній безпеці й формуванню нових основ оптового енергетичного ринку.

Ющенко висловив вдячність польській стороні за підтримку України під час складної ситуації з забезпеченням енергоносіями.

"Це й інше свідчить про те, що нам потрібна нова концепція енергетичної безпеки, яка б відповідала як колективним інтересам, так і національним інтересам України та Польщі", – зазначив Ющенко.

Качинський висловив переконання, що українсько-польські відносини розвиватимуться й надалі. Він також запевнив, що Польща як держава та він особисто як її президент послідовно підтримують Україну на шляху євроатлантичної інтеграції.

Українська правда

Читайте також детальніше про особливості передвиборчої кампанії в розділі "Вибори":

Чи підтримає Янукович Ющенка після виборів

Що Тимошенко робить на цвинтарі

Як Шуфрича образили американські політтехнологи Януковича


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування