Рибачук нарахував для фракції СІЗО 116 кандидатів

Вівторок, 28 лютого 2006, 16:24

Глава секретаріату президента Олег Рибачук вважає серйозною проблемою те, що в списках кандидатів у кримський парламент, а також у місцеві органи влади автономії є люди, що мали проблеми з законом.

Як заявив Рибачук у Сімферополі, відповідно до інформації правоохоронних органів Криму, на 100 місць парламенту автономії "претендує вже 116 людей, у яких серйозні проблеми з законом у минулому, і це тільки центральний орган влади автономії".

На думку Рибачука, якщо взяти списки кандидатів у місцеві органи та ради, то там знайдеться ще більше людей, у яких були проблеми з законодавством у минулому.

"Ми б хотіли пояснити представникам криміналітету, що Крим - це не криміналітет, це різні зовсім речі", - підкреслив він.

"Що має хвилювати населення Криму, безумовно, так це перспектива того, що ці товариші, які вважають, що кримський і криміналітет - це однокорінні слова, вони хочуть тут відігравати серйозну роль, у них знову ілюзія того, що вони знову стоять на порозі влади", - заявив Рибачук.

При цьому він підкреслив, що зовсім не має значення, в яких партіях або блоках йдуть дані люди, оскільки такі люди є практично у всіх списках.

"Їх колір не цікавить, їм потрібний дах", - відзначив Рибачук. За його словами, мешканці Криму мають право знати про це.

Коментуючи рішення кримського парламенту щодо проведення референдуму про статус російської мови як другої державної, Рибачук заявив, що, на його думку, "це дорога піар-акція однієї з політичних сил".

Голова секретаріату президента відзначив, що це нагадує йому рішення парламенту України про відправлення у відставку уряду, "тобто коли ухвалюється рішення, яке у принципі суперечить Конституції або закону, і яке неможливо виконати".

Разом з тим він висловив думку про те, "що тема мови завжди виникає в Україні напередодні виборів".

На думку голови секретаріату президента, "якщо провести соціологічне опитування того, що більше всього тривожить жителів Криму то тема мови на першому місці ніколи стояти не буде".

Читайте також детальніше про особливості передвиборчої кампанії в розділі "Вибори":

Чи підтримає Янукович Ющенка після виборів

Що Тимошенко робить на цвинтарі

Як Шуфрича образили американські політтехнологи Януковича

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування