Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" хоче зірвати "дах" раніше, ніж Тимошенко. Кличко спізнився?

Вівторок, 28 лютого 2006, 16:59

"Наша Україна" ініціює збір депутатських підписів за внесення на розгляд Верховної Ради законопроекту про зняття недоторканності депутатів місцевих рад.

Про це заявив керівник юридичного відділу "Нашої України" Роман Зварич на прес-конференції у вівторок, повідомляє прес-служба Блоку.

"Потрібно 150 підписів для того, щоб цей законопроект був внесений на розгляд ВР. До кінця цієї сесії ми опублікуємо список осіб, які підписали відповідний законопроект. А тоді ви зможете побачити, хто не скріпив своїм підписом відповідний законопроект", - сказав Зварич.

Реклама:

За його словами, "на відміну від більшості політичних сил, які питання депутатської недоторканності піднімають зазвичай лише напередодні парламентських виборів", "Наша Україна" "послідовно й тривалий час займає категоричну точку зору з цього питання".

“Звісно, що цей популістський прийом, який застосовують політичні партії напередодні виборів отримує підтримку в народі. Але ми про зняття з депутатів їхньої недоторканності говоримо постійно. І не тільки говоримо, а й робимо конкретні кроки – без галасу і без піару", - наголосив Зварич.

Він також зазначив, що недоторканність потрібна "лише тим політичним силам, які мають що ховати".

ВІДЕО ДНЯ

"Недоторканність потрібна тим партіям, які мають таких людей у своїх списках, яких конче потрібно “сховати” у Верховній Раді, аби ті отримали імунітет від будь-якої юридичної - в першу чергу кримінальної - відповідальності. Ми такої проблеми не маємо", - сказав Зварич.

“Тому ми будемо домагатися того, щоб відповідні зміни були внесені в ст.80 Конституції України, аби було, зрештою, реалізоване рішення КС щодо питання недоторканності депутатів місцевих рад. Це є наша принципова позиція", - додав він.

Водночас, як повідомив міністр фінансів Віктор Пинзеник під час Інтернет-конференції на Лізі, після проходження до Верховної Ради блок "Пора-ПРП" винесе на розгляд парламенту закон про скасування недоторканності депутатів усіх рівнів.

Як відомо, за зняття депутатської недоторканності також виступає Блок Юлії Тимошенко.

Українська правда

Читайте також детальніше про особливості передвиборчої кампанії в розділі "Вибори":

Чи підтримає Янукович Ющенка після виборів

Що Тимошенко робить на цвинтарі

Як Шуфрича образили американські політтехнологи Януковича

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування