Ющенко не буде спілкуватися з Тимошенко "у прямому ефірі"

Середа, 19 квітня 2006, 14:29

У секретаріаті президента вважають негативними ініціативи "спілкування в прямому ефірі" учасників переговорного процесу зі створення коаліції.

"Ініціативи переписки в прямому ефірі, ініціативи обміну думками в прямому ефірі - це не той формат, що позитивно впливає на створення майбутньої коаліції. Президент буде співпрацювати як з опозицією, так і з більшістю. Тому не потрібно нав'язувати президенту не його функції", - заявила прес-секретар президента Ірина Геращенко.

Так вона прокоментувала заяву лідера БЮТ Юлії Тимошенко про те, що Віктору Ющенку варто було б очолити переговорний процес по створенню коаліції з боку "Нашої України".

Разом з тим Геращенко нагадала, що президент чітко висловив свою позицію як перед парламентськими виборами, так і після них про те, що як "гарант Конституції і президент, що представляє і захищає інтереси всіх українців, буде співпрацювати як з майбутньою парламентською коаліцією, так і з опозицією".

"Президент надзвичайно зацікавлений у стабільній ситуації в Україні, тому він зацікавлений у стабільній коаліції, що буде формуватися не на кілька місяців або тижнів або до першого голосування в парламенті, або до першого призначення, а тій, котра буде формуватися, як мінімум, на три, чотири, бажано п'ять років", - сказала Геращенко.

Вона зазначила, що Ющенко зацікавлений у веденні політичного діалогу з лідерами партій і блоків, що перемогли на виборах і пройшли в парламент.

Як відомо, раніше Тимошенко заявила про те, що її політична сила буде наполягати на тому, щоб "Нашу Україну" на переговорах по формуванню коаліції демократичних сил представляв особисто Ющенко.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування