Ющенко побажав Безсмертному і Морозу знайти точки перетину з Тимошенко

Вівторок, 16 травня 2006, 15:38

Парламентська коаліція та уряд будуть сформовані винятково на ґрунті національних інтересів, переконаний президент Віктор Ющенко.

Про це він заявив у своїй відповіді на низку звернень української інтелігенції щодо поточної політичної ситуації, розміщеної на сайті президента.

"Я поділяю вашу стурбованість щодо ситуації, що склалася в Україні після останніх парламентських виборів. Справді, в державі відбуваються непрості політичні процеси. Учасниками дискусії є не тільки професійні політики та урядовці, але й увесь український народ", – відзначив Ющенко.

За словами президента, він як гарант прав і свобод громадян зробить усе, щоб процеси довкола розподілу владних повноважень не зашкодили стабільному розвитку України.

При цьому президент наголосив, що для потенційних учасників парламентської коаліції "тут важливо бачити точки перетину, а не вектори розходження".

"Прикро, що деякі політичні сили в Україні спекулюють приналежністю до певних партійних таборів, невиправдано акцентують увагу на регіональних чи мовних особливостях. Переконаний, політична демагогія повинна поступитися місцем державницькій ідеології", – відзначив Ющенко.

Президент також нагадав, що невдовзі буде відновлено діяльність політради при президенті, мета якої – консолідувати політичні сили.

До її роботи будуть залучені керівники всіх парламентських фракцій – як представники більшості, так і опозиції.

Як відомо, раніше представники української інтелігенції звернулася до Ющенка з листом на підтримку створення демократичної коаліції.

Вони також засудили ідею "неприродних політичних союзів".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News