Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАТО пообіцяло дружити з Україною, незважаючи на Януковича

Середа, 16 серпня 2006, 11:43

Незважаючи на заяву прем'єра Віктора Януковича про необхідність призупинити ухвалення Плану дій щодо членства в НАТО через низьку інформованість населення, в альянсі, як і раніше, налаштовані на реалізацію практичної співпраці з Україною.

Про це повідомили в Центрі інформації НАТО в Україні, пише Комерсант-Україна.

У Центрі заявили, що керівництво альянсу взяло до відома намір Януковича перенести ухвалення Плану дій щодо членства в НАТО на невизначений час.

Водночас, на думку представника Центру, заява Януковича – "винятково його позиція".

Офіційні представники НАТО підтвердили, що "альянс готовий продовжити процес інтенсивного діалогу з питань набуття Україною членства в НАТО, а також реалізації практичної співпраці з усіх питань, включених до плану Україна-НАТО".

Водночас у Центрі інформації НАТО відзначили, що запрошення вступити в НАТО Україна може одержати тільки після успішного виконання плану дій.

"Україна сама повинна вирішувати, якою має бути її зовнішня політика. Що стосується інтеграції України в НАТО – двері альянсу будуть залишатися відкритими для країни, однак процес набуття членства в НАТО ґрунтується на реальних досягненнях", - сказали там.

Директор департаменту міжнародної співпраці Міністерства оборони Іван Андросенко також висловив упевненість, що стратегічний курс України на вступ у НАТО в зв'язку з приходом нового уряду не зміниться.

"Сьогодні ми продовжуємо працювати над реалізацією плану співпраці Україна-НАТО, і я не думаю, що він буде відкладений", – заявив він.

Як відомо, після півторагодинної прес-конференції Януковича в четвер прес-служба Кабміну поширила його заяву про те, що Київ відкладає ухвалення Плану дій щодо членства в НАТО до підвищення рівня інформованості населення про цю організацію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування