Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чиказькі українці посварилися через Ющенка

П'ятниця, 18 серпня 2006, 14:31

Низка громадських організацій виборці та громадяни України з Чикаго заперечують спростування Українського Конгресового Комітету Америки відділу Іллінойс, що вони й надалі підтримуватимуть президента Віктора Ющенка.

"УККА Чикаго складає 200 членів, а виборці, які проголосували за Ющенка – це 4,5 тисячі громадян України. То яке моральне право мають члени президії УККА писати свою заяву від імені "зорганізованої української чикагської громади", коли навіть не являються громадянами України?", - йдеться в листі громади до "Української правди".

Члени всеукраїнського об'єднання "Свобода", громадської організації "Помаранчева хвиля", товариства "Щедрість", літературного об’єднання "Свічка Тараса" та редактор радіопрограми "Вечірня трибуна" спростували інформацію УККА, що мітинг у Чикаго "було скликано анонімною особою".

На засіданні Комітету виборців Чикаго 17 серпня було ухвалено звернення до співвітчизників, де УККА звинувачують в тому, що під час президентських виборів 2004 року він "зайняв позицію вичікування і стояв осторонь виборчої президентської кампанії в Чикаго, не віривши в перемогу Ющенка".

"Соромно, що в президії УККА Чикаго не хочуть зрозуміти, що з приходом до влади в Україні кримінально-олігархічних сил під загрозу поставлена незалежність України", - йдеться в зверненні.

"Українські люди в Україні та за кордоном зневірились в президенті Ющенку через його неспроможність поставити країну на демократичний шлях розвитку", - підкреслюється в листі.

Громада також висловила сподівання, що "прогресивна українська громада всього світу ніколи не скориться і не прийме зраду президентом Ющенком ідеалів Майдану, віддавши владу в Україні людям, котрі ставлять свої власні інтереси вище державних".

"Про яке об’єднання говорить президент України Ющенко, коли керування державою він передав не національно-свідомим силам, а антиукраїнським корумпованим олігархам, для яких національна ідея відродження нації є не пріоритетною?", - запитують виборці Чикаго.

За словами авторів листа, за півтора роки Ющенко "не спромігся навіть спробувати виконати (обіцянки), довівши країну до кризової політичної ситуації".

"Ми й надалі будемо слідкувати за подіями в Україні і будемо реагувати на них швидко і критично, якщо вони створюватимуть загрозу незалежності України", - пообіцяли в громаді.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування