Те, що в Росії шантаж, в Україні – конструктивні переговори

Середа, 23 серпня 2006, 17:40

Міністр палива й енергетики Юрій Бойко впевнений у поновленні прямих поставок газу з Туркменістану в Україну в 2006 році.

У середу після засідання Кабміну Бойко також зазначив, що дефіцит балансу газу в 8 млрд. куб. м, про які раніше заявляв перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, виник у результаті відсутності поставок газу з Туркменістану.

На запитання, чи буде підписано контракт про прямі поставки, він відповів: "Так, буде".

Як відомо, 29-30 червня Міністерство нафтогазової промисловості й мінеральних ресурсів Туркменістану запропонувало Україні укласти контракт на поставку газу на жовтень-грудень 2006 року за ціною 100 доларів/тис. куб. м замість 60 доларів/тис. куб. м, передбачених контрактом на 2006 рік.

З початку 2006 року Україна не одержувала туркменського газу за прямими контрактами.

Разом з тим, Бойко прогнозує створення газотранспортного консорціуму в жовтні 2006 року.

У свою чергу віце-прем’єр Андрій Клюєв заявляє, що переговори з Росією про постачання газу в Україну просуваються успішно.

"Зараз ведуться конструктивні переговори про постачання газу у 2006-2007 роках, і ці переговори ведуться достатньо успішно", - заявив він у середу на прес-конференції після засідання Кабміну.

Як відомо, у вівторок Бойко зустрічався в Москві з головою "Газпрому" Олексієм Міллером.

Як повідомляв "Комерсант", за словами високопосадового джерела в компанії, Бойко заявив, що проблему дефіциту газу треба "вирішувати спільно, а інакше не може бути гарантований транзит російського газу в Європу в повному обсязі".

Українські новини, Обком, Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування