ВІД ТИМОШЕНКО МОЖУТЬ ВТЕКТИ ЩЕ ВІСІМ ДЕПУТАТІВ

Четвер, 14 вересня 2006, 10:34

Найближчим часом до парламентської більшості мають намір приєднатися як мінімум вісім депутатів із фракції БЮТ.

Серед них Костянтин Жеваго, Сергій і Олександр Буряки, Таріел Васадзе й Олександр Шепелєв, повідомляє Комерсант-Україна.

Також виданню став відомий сценарій, за яким будуть діяти депутати, що вирішили приєднатися до правлячої коаліції. Зокрема, одиничних заяв про приєднання до коаліції більше не буде.

"Коли буде оголошено про створення широкої коаліції, відразу ж після цього будуть зачитані заяви всіх тих, хто прийняв рішення до неї приєднатися", - розповів на правах анонімності один із членів фракції БЮТ.

За його словами, на сьогоднішній день у БЮТ нараховується близько 20 депутатів, що думають про перехід до парламентської коаліції. "У першу чергу це ті, хто не підписав угоду про створення міжфракційного опозиційного об'єднання", - повідомило джерело.

За інформацією видання, цей документ не підписали вісім депутатів: Микола Баграєв, Сергій і Олександр Буряки, Таріел Васадзе, Андрій Веревський, Костянтин Жеваго, Сергій Терьохін і Олександр Шепелєв.

Однак перейти в правлячу коаліцію мають намір сім депутатів, що не підписали угоду (усі, крім Терьохіна), а також Василь Хмельницький.

Зокрема, Терьохін заявив, що переходити в широку коаліцію не має наміру: "Та що ви – у мене діти є, мені соромно буде дивитися їм в очі!".

При цьому депутат підтвердив інформацію, що мінімум вісім депутатів від БЮТ збираються приєднатися до парламентської більшості: "Я знаю одинадцять. Троє з них заяви вже написали".

У свою чергу Андрій Веревський, що також не підписав угоду про створення МФО, факт свого можливого переходу в широку коаліцію не заперечував: "Ну, це не телефонна розмова. Я зараз далеко знаходжуся. Повернуся – подивимося, що там відбувається".

Політолог Володимир Фесенко вважає, що процес переходу депутатів із БЮТ у парламентську більшість є об'єктивним і залишати ряди БЮТ будуть ті депутати-бізнесмени, що почувають себе найбільш вразливими.

"Підуть ті, хто ніколи не мав серйозного впливу ні в "Батьківщині", ні в БЮТ – ті, хто купував місця в списках і тепер хоче компенсувати свої витрати на входження в парламент", - пояснив він.

За інформацією видання, причиною переходу депутатів у правлячу коаліцію є зовсім не гроші, про які говорила Юлія Тимошенко. За словами джерела в БЮТ, розкол у партії спровокований у першу чергу "неконструктивною позицією керівництва".

"Останнім часом на засіданнях фракції сидіти огидно – чутні лише гасла, і ніяких дій", – пояснив один з депутатів.

Він також додав, що ще одною причиною приєднання до антикризової коаліції є "вербування" депутатів, що мають проблеми із законом, яких "саджають на гачок", натякаючи на можливе порушення кримінальних справ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News