За провал НАТО Януковича похвалила персона нон грата

Четвер, 14 вересня 2006, 17:47

Заяви прем'єра Віктора Януковича в Брюсселі не скандалізують і не загострюють відносини з Росією.

Таку думку висловив директор Інституту країн СНД, депутат Державної думи Росії Костянтин Затулін у четвер, передає Обком з посиланням на УНІАН.

"Янукович, зробивши цю заяву, не створив собі проблем з Росією і з Заходом. Головне, що він не зробив фатального кроку, на який його штовхали президент України Ющенко і міністр закордонних справ Тарасюк – не направив заявку на вступ України в НАТО. Він надійшов правильно і відповідально стосовно своїх виборців, до України і до Росії", – сказав Затулін.

На думку російського політика, Янукович у ході свого візиту в Брюссель виходив з необхідності "не робити питання зовнішньої політики України приводом для розколу України, з одного боку, а з іншого боку – для загострення відносин з Росією".

Затулін припустив, що тема зовнішньої політики України обговорювалася з керівництвом Росії в ході його офіційних і неофіційних візитів у Москву.

"Янукович не живе путінським або чиїмсь іншим розумом. Для його заяв у Брюсселі було досить внутрішніх українських причин. Але ці заяви не скандалізують і не загострюють відносин з Росією. Вони свідчать, що Україна перестала шантажувати Росію євроінтеграцією", – пояснив він.

За словами депутата Держдуми, у Росії з напругою очікували візиту Януковича в Брюссель.

"Але тепер у нас є підстави бути впевненими, що ми працюємо з людьми, що дотримуються визначеного курсу", – вважає Затулін.

Як відомо, Затуліну заборонений в'їзд в Україну через його некоректні висловлення з приводу української держави.

Після засідання комісії Україна-НАТО в четвер Янукович заявив, що Україна поки не готова починати виконання Плану дій для одержання членства в НАТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування