Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов вважає, що за Януковича має відповідати президент

Четвер, 14 вересня 2006, 18:24

Один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов вважає, що відповідальність за заяви Віктора Януковича у Брюсселі щодо НАТО лежить і на президенті Вікторі Ющенку.

Турчинов нагадав, що ще не пройшло місяця, як Янукович і Ющенко підписали Універсал національної єдності, де одним із пунктів говорилось про вступ України до НАТО, повідомляє УНІАН.

"І саме через те, що це був блюзнірський підхід до справи, оскільки вони (Партія регіонів) були готові підписати не тільки вступ до НАТО, але і до якихось космічних військ міжпланетних, аби захопити владу", - додав один із лідерів БЮТ.

Турчинов прогнозує, що президент буде говорити, що його обдурили, "але можна дурити того, хто хоче бути обдуреним, і відповідальність за це лежить не тільки на Януковичі, а також і на президенті, оскільки саме він дав можливість легалізувати владу, яка фактично повністю змінить курс України".

У свою чергу член фракції "Наша Україна" Петро Порошенко просить не драматизувати ситуацію щодо вступу України до НАТО через заяву Януковича.

Депутат зауважив, що не бачив тексту заяви і не може її коментувати. Він підкреслив, що Україна пройшла "велику дорогу" щодо вступу до НАТО, і ця робота була започаткована саме урядом Януковича зразка 2003 року.

"На 70% ми пройшли ті процедури по документах, на яких стоїть підпис Януковича, який не словом, а ділом забезпечував просування України цією дорогою", - сказав Порошенко.

При цьому депутат підкреслив, що, виходячи з Універсалу національної єдності, під яким стоїть підпис Януковича, у нього не виникає сумнівів, що кроки поступу до НАТО будуть виконані урядом.

Він також наголосив, що ключова позиція щодо визначення України буде на саміті НАТО в Ризі: "І від формальної протокольної зустрічі Януковича не потрібно перебільшувати вплив цієї зустрічі на процеси вступу до НАТО".

Як відомо, у четвер у Брюсселі Янукович заявив, що Україна поки не готова починати виконання Плану дій для здобуття членства в НАТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування