Тарасюк думає, що в Брюсселі Янукович поводився не як прем'єр

П'ятниця, 15 вересня 2006, 15:22

Міністр закордонних справ Борис Тарасюк заявляє про відсутність у прем'єра Віктора Януковича повноважень визначати зовнішню політику України.

Про це він заявив журналістам під час прямої телефонної лінії в Кабінеті міністрів, передають Українські новини.

Він нагадав, що, відповідно до Конституції, керівництво зі здійснення зовнішньої політики України виконує президент, а аналогічних повноважень у прем'єр-міністра немає.

Він також нагадав, що Верховна Рада підтримала вступ до НАТО і ЄС, і що за це проголосувала в повному складі фракція Партії регіонів.

"Значить, цю заяву (Януковича в Брюсселі про неготовність України приєднатися до плану дій щодо членства України в НАТО) можна розцінювати як заяву лідера фракції... Як представник іншої фракції і партії, я можу сказати, що ніхто не скасовував основні пріоритети зовнішньої політики нашої держави, які окреслив президент", – сказав Тарасюк.

Він підкреслив, що курс зовнішньої політики залишається незмінним.

"Шкода, що прем'єр-міністр як глава уряду виявив позицію, що відрізняється від зовнішньополітичного курсу нашої держави", – сказав Тарасюк.

За його словами, президент тепер може скористатися своїми повноваженнями, і найближчим часом потрібно очікувати відповідних кроків від нього.

Тарасюк вважає втраченою можливість одержати позитивний сигнал щодо членства України в НАТО восени на ризькому саміті НАТО у зв'язку із заявою Януковича в Брюсселі.

"Можливість втрачена щодо сигналу з ризького саміту, це однозначно", – сказав Тарасюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування