Януковичі передумали саджати журналістів

Понеділок, 18 вересня 2006, 10:19

Законопроект депутата Василя Кисельова з фракції Партії регіонів про встановлення кримінальної відповідальності за наклеп відкликано.

Про це в інтерв’ю Радіо "Свобода" повідомила депутат із цієї фракції Олена Лукаш.

"Я мала з цього приводу бесіду з паном Кисельовим, з Адамом Мартинюком, на сьогодні цей законопроект відкликається, він не буде розглядатися", - сказала вона.

Таким чином, за словами депутата, зміни до Кримінального кодексу, а отже і кримінально-процесуального, з цього питання внесені не будуть.

"Мені не завжди подобається те, що пише преса, не завжди це відповідає дійсності. Але не надавати їй можливість сказати, тим більше притягувати до кримінальної відповідальності, тим більше, що ми вже маємо такий досвід, негативний досвід, бо стаття за наклеп існувала в Кримінальному кодексі і була виключена, вона абсолютно непотрібна", - сказала Лукаш.

"Я вважаю, що одним з найважливіших рішень, які існують в цьому світі – це рішення Європейського суду по справі Лінгенса, де пресу назвали “сторожовою собакою демократії”, - додала вона.

Як відомо, запропонований Кисельовим законопроект встановлював покарання за наклеп у вигляді штрафу в розмірі до 50 неоподаткованих мінімумів або громадських робіт терміном до 200 годин, або виправними роботами терміном до 1 року.


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News