Януковичі вирішили продовжити справу Медведчука?

Вівторок, 19 вересня 2006, 11:03

Партія регіонів буде ініціювати розгляд у парламенті питання про виділення коштів на проведення всеукраїнського референдуму щодо вступу України до НАТО.

Про це з парламентської трибуни у вівторок заявив член фракції "регіонів" Олександр Пеклушенко.

"Ми готові зі своїми депутатами в бюджетному комітеті розглядати питання про виділення коштів на проведення референдуму: бути Україні в НАТО чи не бути з наступним його обговоренням і ухваленням у сесійній залі. Ми вважаємо, що тільки на це потрібні гроші", - сказав він.

Депутат також відзначив, що фракція Партії регіонів готова брати участь у "дискусіях, громадських і парламентських слуханнях" з даної проблеми.

Він вкотре підкреслив, що фракція Партії регіонів підтримує заяву прем'єра Віктора Януковича в Брюсселі про неготовність України до підписання плану дій "Україна - НАТО".

"Вона (заява) відповідає нормам Конституції, усій законодавчій базі, а найголовніше, думці більшості наших співгромадян. Наша фракція нікому не дозволить порушувати Конституцію", - відзначив Пеклушенко.

"Це (заява) не проста фраза з 10 слів. Це позиція і її потрібно оцінювати через призму Конституції, військової доктрини, військової й оборонної стратегії країни, через фінансові показники", - додав він.

Він також відзначив, що деякі політичні сили почали спекулювати на заяві Януковича в Брюсселі.

"Для деяких політиків стабільність і спокій у країні означає їхнє забуття і відставка, тому ними використовується будь-який шлях для зіткнення, протистояння, нагнітання політичного антагонізму в парламенті і країні", - сказав Пеклушенко.

Як відомо, раніше з ініціативи СДПУ(о) були зібрані підписи про проведення всеукраїнського референдуму про вступ України до НАТО і ЄЕП, однак вони не були прийняті Центвиборчкомом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування