Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" звинувачує МЗС Росії у втручанні у внутрішні справи України

Середа, 27 вересня 2006, 16:34

“Наша Україна” заявляє, що офіційні коментарі одного з департаментів Міністерства закордонних справ Росії щодо мови спілкування органів самоврядування України є грубим втручанням у її внутрішні справи.

Про це сказано у заяві "Нашої України" у відповідь на заяву МЗС Росії щодо "дискримінації російської мови в Україні".

"Подібні кроки чиновників МЗС Російської Федерації аж ніяк не сприяють налагодженню та гармонізації українсько-російських взаємин. Такі дії лише нагнітають штучно створену мовну проблему, яка, згідно соціологічних даних, не є нагальною для населення всіх регіонів України", - йдеться у заяві.

"Нашоукраїнці" зазначають, що окремі російські чиновники "заплющують очі на чинне законодавство України і продовжують займатися політичними спекуляціями на мовному ґрунті".

На їхню думку, будь-які висловлювання щодо надання російській мові статусу другої державної "несуть усвідомлено декларативний і провокативний характер", оскільки подібне питання передбачає складну юридичну процедуру через внесення змін до Конституції.

"Наша Україна” вважає за дипломатичний абсурд вказувати однією країною органам самоврядування іншої якою мовою вони повинні користуватися", - йдеться у заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування