Янукович попросить депутатів дозволити підвищити ціни знову

Середа, 27 вересня 2006, 18:11

Уряд вийде з пропозицією до Верховної Ради скасувати мораторій на підвищення тарифів на природний газ і електроенергію для населення, житлово-комунальні послуги і послуги громадського транспорту, запропонувавши нові тарифи, які будуть істотно нижче чинних.

"Уряд буде виходити з пропозицією до Верховної Ради щодо нових тарифів, але вони будуть значно меншими, ніж нинішні... Мораторій треба подолати", - сказав перший заступник міністра фінансів Вадим Копилов на брифінгу в Києві у середу.

За його словами, уряд проаналізував обґрунтованість проведеного підвищення тарифів і вже відпрацював кроки з їхнього зниження, відшукавши відповідні резерви.

Копилов уточнив, що ці пропозиції будуть обговорюватися на розширеному засіданні Кабінету міністрів 28 вересня.

Як відомо, раніше Верховна Рада подолала вето президента на закон про введення мораторію на підвищення цін на природний газ і електроенергію для населення, тарифів на житлово-комунальні послуги, а також послуги громадського транспорту (крім таксі).

НКРЕ з 1 травня підвищила ціни на газ на 25%, а з 1 липня - ще на 85%, до 407 грн за 1 тис. куб. м для абонентів, які мають лічильники, і до 444 грн за 1 тис. куб. м - для абонентів, які не мають лічильників. Комісія також підвищила відпускні ціни на електроенергію для населення на 25% з 1 травня і ще на 25% - з 1 вересня поточного року, до 24,36 коп. за 1 квт-ч.

Раніше прем'єр Віктор Янукович обіцяв понизити тарифи на компослуги для населення до оптимального рівня.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News