Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КАБМІН НАПИСАВ "ОТВЄТКУ" ЮЩЕНКУ ПРО ІЛЮЗІЇ РОЗПУСКУ ПАРЛАМЕНТУ

Середа, 13 грудня 2006, 11:13

Кабінет міністрів оцінює ветування закону про бюджет як дії, спрямовані на політичну дестабілізацію в державі, спровоковані "ілюзією можливого розпуску Верховної Ради і призначення дострокових парламентських виборів".

Так він відреагував на рішення президента ветувати закон про бюджет.

Кабмін вказує, що "визначальним стрижнем" створеного ним бюджету стали подальші кроки до "посилення соціального захисту населення, стимулювання інноваційного розвитку економіки, поглиблення структурних реформ і на їх основі збільшення вітчизняних та іноземних інвестицій, зменшення фіскального навантаження на економіку".

"Народ України отримав можливість витратити на суспільні потреби додатково 32 мільярди гривень проти бюджету 2006 року", - наголосив Кабмін.

"Натомість сподівання на введення в дію необхідного для забезпечення життєдіяльності країни закону про бюджет не справдилися. Уперше в новітній історії України 12 президент України, без проведення консультацій з парламентом та урядом, підбурюваний політичними силами, які мають на меті будь-якими засобами дестабілізувати економічну і, як наслідок, політичну ситуацію в державі, повернув бюджет до Верховної Ради України", - наголошується в заяві Кабміну.

Кабмін наголошує, що пропозиції президента до закону не ґрунтуються на реальних економічних розрахунках і порушують вимоги статті 95 Конституції щодо його збалансованості.

"Ціна цих популістських пропозицій – понад 10 мільярдів гривень не забезпечених доходами бюджетних асигнувань", - йдеться в заяві.

Віктор Янукович висловив упевненість, що президент таки підпише бюджет.

Коли прем’єр виходив із засідання Кабміну, журналісти запитали, як розвиватиметься ситуація з бюджетом

Прем’єр відповів: "Президент підпише бюджет".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування