МОРОЗ ПОКИ НЕ ПУБЛІКУВАВ ЗАКОН ПРО ЯНУКОВИЧА

П'ятниця, 26 січня 2007, 09:44

У п’ятницю газети "Голос України" та "Урядовий кур'єр" вийшли без тексту закону про Кабінет міністрів.

Раніше в четвер Мороз заявив, що закон про Кабмін буде опублікований у п'ятницю, якщо між ним та президентом Віктором Ющенком не буде досягнуто компромісу.

У п’ятницю добіг кінця 10-денний термін, визначений Конституцією, протягом якого президент мав підписати закон про Кабінет міністрів, вето на який Верховна Рада подолала 12 січня.

Водночас президент Віктор Ющенко заявив, що повторно накладає вето на цей закон, оскільки надісланий йому на підпис закон він розцінив як документ у новій редакції.

Як відомо, текст одержаного закону відрізнявся від прийнятого парламентом 21 грудня і підписаного головою Верховної Ради.

Відповідно до Конституції, якщо після подолання вето президент протягом десяти днів не підписує і не оприлюднює закон, це повинен зробити спікер парламенту.

Водночас Мукачівський міськрайонний суд ухвалив постанову, якою заборонив спікеру підписувати закон за скаргою депутата від Нашої України Ігора Кріля.

Він звернувся з позовною заявою до Верховної Ради, в якій вимагав судової заборони Голові Верховної Ради підписувати повернутий президентом закон про Кабмін доти, поки документ не буде повторно розглянутий парламентом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News