Азаров боїться жити в банановій республіці і натравив прокуратуру на Кириленка

Середа, 11 квітня 2007, 14:57

Перший віце-прем'єр Микола Азаров звернувся до заступника генпрокурора Тетяни Корнякової з вимогою дати оцінку заяві лідера "Нашої України" В’ячеслава Кириленка щодо відставки уряду.

Про це він повідомив журналістам у середу.

Він додав, що особисто розцінює такі заяви як заклик до державного перевороту.

"Чи має президент право за Конституцією відправляти уряд у відставку? Це що таке? Хіба це не заклик до державного перевороту?", - запитав перший віце-прем'єр.

За його словами, він попросив присутнього на засіданні уряду заступника генпрокурора "запросити цього товариша, зробити офіційне попередження, взяти необхідні пояснення, і взагалі з усіх офіційних осіб такі пояснення взяти".

"А інакше ситуація не стабілізується і Україна стане банановою республікою, де все можливо", - заявив Азаров, додавши, що в Україні "слава тобі, Господи, діє Конституція, законно обраний парламент і президент, а також абсолютно легітимний уряд".

При цьому Азаров заперечив твердження журналістів, що "Верховна Рада і уряд відібрали у президента значну частину повноважень, перетворивши Ющенка на англійську королеву".

Азаров нагадав, що саме президент призначає всіх місцевих керівників, голову СБУ, міністра оборони та закордонних справ.

"Вікторе Андрійовичу, в ваших руках сконцентрована колосальна влада. Яка англійська королева? І яких повноважень вам ще не вистачає?", - запитав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування