Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати готують чергову постанову і реакцію на "шури-мури" Ющенка

Четвер, 26 квітня 2007, 11:09

Верховна Рада у четвер має намір ухвалити постанову, якою відреагувати на підписаний у середу президентом указ про перенесення дати виборів.

Про це у парламенті заявив перший віце-спікер Адам Мартинюк.

"Давайте ми зараз оголосимо перерву до 12 години. До того часу підготуємо свою постанову-реакцію на черговий антиконституційний указ, підготуємо подання до Конституційного Суду", - сказав він.

"Крім того, нам треба буде зробити відповідне реагування на чергові шури-мури, які затіваються навколо керівництва Генпрокуратури. Чешуться руки у гаранта Конституції, а точніше в його оточення, замінити керівництво в обхід Верховної Ради", - додав Мартинюк.

Коментуючи указ президента, перший віце-спікер зазначив, що він "ще більш немилосердний" до депутатів, ніж попередній.

"Бо якщо раніше він вам милостиво дозволяв виконувати обов’язки народних депутатів, а в цьому і такого дозволу у вас не має", - сказав він.

Мартинюк також висловив упевненість, що цей указ не буде виконаний і що КС визнає його неконституційним.

"А коли появиться третій указ, то нам вже дихати заборонять", - додав він.

Коментуючи переговори коаліції та опозиції, Мартинюк зазначив, що сторона опозиції запропонувала неприйнятні умови для компромісу.

"Вони просили нас: капітулюйте, внесіть своїми руками зміни до Конституції, поверніть нам, президенту далеко не всія України, а її частинки, всю повноту влади, за це я вам перенесу вибори", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: