Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наливайченка триматимуть у кріслі до перевиборів

Вівторок, 15 травня 2007, 13:06

Голова секретаріату президента Віктор Балога вважає "безпідставними гіпотезами" заяви окремих політиків і публікації в ЗМІ про можливу зміну керівника СБУ.

"Нервово-емоційні словесні випади з коаліційного табору мають на меті внести розлад у роботу СБУ, вплинути на аполітичність і керованість оперативно-розшукової діяльності спецслужби", - цитує його слова прес-служба президента.

"Матеріали ж ЗМІ, в яких йдеться про близьку ротацію у керівному складі служби, делікатно кажучи, необґрунтовані", – додав голова секретаріату.

Він підкреслив, що президент Віктор Ющенко на сьогодні не бачить необхідності в усуненні Валентина Наливайченка від керівництва СБУ.

"Глава держави вважає, що СБУ виконує покладені на неї завдання у тій мірі, наскільки це можливо відповідно до її організаційних, кадрових і оперативно-технічних можливостей", - зазначив Балога.

"Валентин Олександрович керує спецслужбою як перший заступник голови, з повним арсеналом обов'язків і повноважень. Президент регулярно приймає його звіти та доповіді, дає доручення, корегує поставлені цілі", – додав він.

Балога висловив переконання, що після проведення позачергових парламентських виборів президент запропонує новому депутатському корпусу кандидатуру на посаду голови СБУ.

"Як вже неодноразово говорив президент, це буде професіонал, який зможе втілити реформи у спецслужбі і зосередить її роботу на пріоритетних державних інтересах", - зазначив голова секретаріату.

"Однак принаймні до обрання нової Верховної Ради всі розмови про зміну керівництва СБУ слід сприймати як порожні балачки, вигідні лише їхнім авторам", – наголосив Балога.

Як відомо, думку про те, що Наливайченко на посаді в.о. голови СБУ може замінити Олександр Скипальський висловив екс-офіцер СБУ Андрій Крижанівський.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування