Ющенко вимагає звільнити суддю, який воскресив Станік

Вівторок, 15 травня 2007, 19:39

Секретаріат президента звернувся до голови Вищої ради юстиції з проханням звільнити за порушення присяги суддю Кіровського районного суду Донецька, який визнав протиправними дії президента зі звільнення суддів Конституційного суду.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив заступник голови секретаріату Ігор Пукшин.

"Ми звернулися за дорученням президента до голови Вищої ради юстиції з проханням здійснити перевірку і звільнити (суддю Кіровського районного суду Донецька) за порушення присяги", - сказав він.

Він також повідомив, що секретаріат за дорученням президента звернувся до генерального прокурора з вимогою порушити кримінальну справу щодо цього судді, оскільки у винесенні ухвали "вбачаються ознаки злочину".

За словами Пукшина, суддя виніс "свідомо неправосудне рішення", призупинивши дію указів президента про звільнення двох суддів КС.

Зокрема, Пукшин підкреслив, що позивач Олександр Зац є депутатом (Партія регіонів), і його права цими указами президента не були порушені.

Крім того, суддя призупинив дію указів безпідставно, оскільки указ не є предметом позову.

За словами Пукшина, це "грубе порушення", яке вчинив суддя.

Він підкреслив, що секретаріат президента також подав клопотання про передачу розгляду справи до Печерського суду Києва, оскільки позов був поданий "з порушенням правил підсудності".

Раніше Кіровський райсуд виніс ухвалу за позовом депутата з фракції Партії регіонів Олександра Заца про визнання протиправними дій президента зі звільнення двох суддів Конституційного суду Валерія Пшеничного і Сюзанни Станік.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News