Станік і К° виведуть з КС силою?

Середа, 23 травня 2007, 17:00

Держохорона має забезпечити виконання рішення Шевченківського райсуду Києва щодо заборони звільненим суддям КС Сюзанні Станік, Валерію Пшеничному і Володимиру Іващенку виконувати свої обов’язки.

Про це заявив "нашоукраїнець" Микола Оніщук, за позовом якого було ухвалено відповідну постанову суду.

"Рішенням районного суду міста Києва дані прямі вказівки Державній службі охорони забезпечити виконання цієї ухвали, маючи на увазі, що вказані судді мають бути усунені від можливості виконувати функції суддів КС, оскільки вони є звільненими", - сказав він.

Оніщук додав, що "не йдеться про те, що Держохорона має виконувати вказівки своїх безпосередніх керівників, чи інших осіб, уповноважених видавати накази, йдеться про те, що Державна служба охорони має виконати відповідне рішення суду".

Він наголосив, що всі рішення КС, ухвалені за участі звільнених суддів, є неправомірними, зокрема, за його словами, це стосується рішення щодо заборони президенту призначати і звільняти голів та заступників голів судів.

"Зважаючи на обставини, в яких сьогодні опинився КС, є вагомі підстави вважати, що КС не може виконувати свої функції", - сказав він.

Як відомо, у середу Шевченківський райсуд Києва заборонив звільненим суддям КС виконувати свої обов’язки.

Раніше Голосіївський райсуд Києва відмовив президенту Віктору Ющенку у такій самій вимозі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...