Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Затуліну мало скасування нон-ґрат. Він хоче вибачень

Вівторок, 10 липня 2007, 12:45

Депутат Держдуми Костянтин Затулін не має наміру вибачатися за свої висловлювання про статус російської мови в Україні, а навпаки, вимагає вибачень від української влади у зв'язку із забороною йому в'їжджати на територію країни.

"Мені протягом року була оголошена заборона на в'їзд на територію України із зовсім надуманих, необґрунтованих причин. Термін цієї заборони минув 3 червня, але, оскільки я не вважаю себе винним ні в порушенні законів України, ні норм міжнародного права, я не збираюся приносити вибачення українській стороні, а, навпаки, сам вимагаю таких вибачень, і з цього приводу я минулого місяця направив позовну заяву в Європейський суд з прав людини", - сказав Затулін "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Він також сказав, що поки не бачив офіційного тексту документу про скасування українською стороною раніше оголошеної заборони на в'їзд на територію цієї країни деяких російських політиків.

"Наскільки я зрозумів, українська сторона скасовує практику оголошення персонами нон-ґрата російських політиків у розрахунку на взаємність з російського боку. Однак насторожує те, що від росіян, внесених у так званий "чорний список", вимагають після прибуття в Україну приношення якихось вибачень за їхню минулу поведінку або висловлювання", - зазначив Затулін.

"Учора, коментуючи даний факт українським журналістам, я як приклад послався на те, що будучи в Україні, привселюдно заявляв, що російська мова тут "вичавлюється", але ж це зовсім очевидний факт, і вибачатися за подібні свої висловлювання я не маю наміру. Більше того, я вимагаю вибачень від української сторони", - додав він.

Як відомо, 3 червня минулого року Служба безпеки України заборонила Затуліну в'їзд у країну "в інтересах забезпечення безпеки України" на підставі закону про правовий статус іноземців і осіб без громадянства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування