Шуфрич на зло Бондарю ще раз облетів Волинь на гелікоптері

Четвер, 26 липня 2007, 18:05

Міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич назвав малодосвідченим заступника глави секретаріату президента Віктора Бондаря для того, щоб коментувати міністерські дії.

На питання, як він поставився до слів Бондаря, що начебто Шуфрич "прилітав подивитися на Волинь з гелікоптера, покружляв та й полетів назад", міністр зауважив, що саме з гелікоптера він побачив більше, ніж Бондар "з вікна "Мерседесу" у супроводі автомобілів ДАЇ з проблисковими маячками.

"Мені навіть не хочеться коментувати його слова. Він ще молодий і недосвідчений. Закінчимо справу - дамо оцінку", - цитує слова Шуфрича прес-служба МНС.

Згідно з повідомленням прес-служби, у четвер міністр провів у селищі міського типу Турійськ засідання урядової комісії з питань надзвичайних ситуацій, де обговорювався хід робіт по ліквідації буревію, що пронісся Волинню.

Буревій залишив без покрівель "понад півтори тисячі будинків та споруд, повалив двісті п'ятдесят гектарів лісу та травмував одинадцять осіб".

За результатами засідання Шуфрич повідомив: "Встановлені строки надання допомоги мешканцям постраждалих населених пунктів: до 31 липня відновлять електропостачання, до 10 серпня телефонний зв'язок, а до 15 серпня планується відновити будівлі".

"Саме фото зроблені з гелікоптера у попередній візит міністра на Волинь кілька днів тому вразили уряд настільки, що члени уряду негайно погодили виділення майже 9 млн. грн. з резервного фонду на ліквідацію стихійного лиха", - зазначається у повідомленні.

"Крім того, на Турійському засіданні погодили, що в разі необхідності з державного резерву буде надано допомогу матеріалами на відновлення будівель", - додає прес-служба.

"Важко наразі остаточно назвати суму збитків, але вже зрозуміло, що вона буде більшою за кілька десятків мільйонів гривень. Я хочу відмітити скоординованість дій уряду та органів місцевої влади", - зазначив міністр.

При цьому він додав, що "жодна постраждала людина не залишиться без допомоги, і кожен дах над головою буде відновлено".

На допомогу постраждалим вже прибули "близько 200 бійців МНС, які допомагають у будівельних роботах".

Шуфрич зазначив: "Перші, хто прийшов на допомогу, це були представники МНС, МВС та органи місцевої влади. Взагалі очікується ще до тисячі помічників".

Повідомлення прес-служби МНС мало заголовок "Шуфрич на зло Бондарю ще раз облетів Волинь на гелікоптері".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування