Плющ захистив Ющенка від наскоків Тимошенко

Четвер, 18 жовтня 2007, 11:45

Секретар РНБО Іван Плющ заявляє, що публічні вимоги політичних партій, які стосуються національної безпеки, є шкідливими.

Так Плющ прокоментував заяву лідера БЮТ Юлії Тимошенко про скасування призову до армії з 2008 року, повідомляє прес-служба.

"Як секретар РНБО вважаю шкідливою практику публічної постанови політичними партіями ультимативних вимог, які стосуються питань безпеки", - заявив Плющ.

"Це стосується багатьох тем – від принципів організації роботи газорозподільних мереж, до строків відміни призову до Збройних Сил України. Основоположні питання державної ваги не терплять політичної метушні і кавалерійських наскоків", - наголосив він.

Плющ зазначив, що "відповідальні політики не повинні плутати передвиборчу риторику та ухвалення відповідальних рішень". "Це хибний шлях, який веде в нікуди", - додав він.

Секретар РНБО також зазначив, що президент готовий вислухати всі позиції сторін з цього приводу та сприяти ухваленню оптимального рішення, яке найбільше відповідатиме національним інтересам країни та інтересам громадян України.

"У демократичній країні будь-які теми, у тому числі й пов’язані з безпекою, можуть і мають бути предметом публічної дискусії на рівні експертів, громадських організацій, у ЗМІ, у середовищі політичних партій. Результатом подібних обговорень може бути, наприклад, вироблення відповідних рекомендацій для влади", - додав він.

"Проте ухвалення відповідних рішень належить до компетенції відповідних державних органів. Вони мають вирішуватися на основі консенсусу із врахуванням позиції президента, правлячої коаліції та інститутів громадського суспільства після обговорення на засіданнях РНБОУ", - зазначив Плющ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...