СБУ шукає "євразійських вандалів", один з яких сидить у Росії

П'ятниця, 19 жовтня 2007, 15:37

Служба безпеки України вживає всіх заходів із встановлення та розшуку осіб, які скоїли акт вандалізму на Говерлі.

Про це йдеться у заяві прес-центру СБУ у відповідь на повідомлення про паплюження державних символів України на горі Говерла членами Євразійського союзу молоді.

"Одразу після отримання повідомлень від громадян України із шостої ранку сьогоднішнього дня на місці працюють оперативно-слідчі групи СБУ, які у взаємодії із органами внутрішніх справ здійснюють усі передбачені законодавством України процесуальні дії та пошукові заходи", - йдеться у заяві.

"СБУ на цей час встановила, що до скоєння злочину причетні представники незареєстрованої в Україні та забороненої Українським судом організації "Євразійська спілка молоді", - додають в службі.

За інформацією СБУ, "одна із осіб – громадянин України, який обґрунтовано підозрюється в організації скоєння акту вандалізму на горі Говерла, на поточний момент перебуває на території Російської Федерації".

Співробітники СБУ разом із громадськими організаціями та органами влади Івано-Франківської та Закарпатської областей проводять на горі Говерла роботи з відновлення пошкоджених вандалами державних символів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування