Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров почав захищати татар в "Укртатнафті" від "рейдерства" "Привата"

Середа, 24 жовтня 2007, 13:04

Перший віце-прем’єр Микола Азаров вважає останні події на Кременчуцькому нафтопереробному заводі рейдерським захопленням.

Про це він заявив після засідання уряду у середу.

"Зараз ми ведемо з Татарстаном переговори щодо цієї ситуації. Безумовно, ми зацікавлені в стабільних поставках нафти, і не тільки на цей завод. Адже, по суті справи, навмисно кинуто виклик не тільки Татарській республіці, але і всій Росії", - сказав Азаров.

"Безумовно, ми не можемо ставитися до цього байдуже. Ми маємо гарантувати власнику, що підприємство не буде експроприйоване таким чином і що вони зможуть і надалі спокійно працювати. Все буде нормально", - додав він.

На питання журналістів щодо можливої дестабілізації цін на бензин після зміни керівництва в "Укртатнафті" Азаров запевнив, що подорожчання палива не відбудеться.

"Ситуація під контролем. Міністру палива та енергетики вже дано команду тримати її під жорстких контролем. І у мене немає жодних сумнівів, що вона стабілізується", - сказав Азаров.

Як відомо, раніше "Укртатнафта" з ініціативи відновленого судом на посаді голови правління Павла Овчаренка продала 3% своїх акцій ВАТ "Фінансова компанія "Укрнафтогаз", яка вважається підконтрольною групі "Приват".

У цьому зв'язку АТ "Татнефть", що є одним з акціонерів і основним постачальником сировини на НПЗ, припинило постачання нафти.

У свою чергу поновлений судом голова правління НПЗ Овчаренко заявляв, що віце-прем’єр з ПЕК Андрій Клюєв лобіює інтереси татарської сторони в "Укртатнафті".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування