Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Жертва" Авакова розсекретила його "махінації"

Середа, 31 жовтня 2007, 15:02

ДК "Газ України" спростовує звинувачення з боку Харківського губернатора Арсенія Авакова у здирництві і заявляє про підготовку позову за фактом наклепу з його боку.

Про це йдеться в заяві голови ради директорів ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України" Сергія Зубова.

"Якщо посадовій особі Авакову відомі якісь конкретні факти, прізвища – ласкаво просимо: повідомляйте їх офіційно керівництву "Газу України", міліції, прокуратурі. Але не треба на власних прорахунках влаштовувати державний піар", - говорить Зубов.

"Ми вважаємо, що незалежно від посади і прізвища людина, що дозволяє собі подібні висловлення, повинна за них відповідати", - додав він.

Зубов підтвердив, що в Харківській області залишаються без тепла п'ять районів, і попередив, що опалювальний сезон у них не почнеться, "поки підконтрольні Авакову структури не припинять свої брудні махінації".

За його словами, жителям цих п'яти районів поставляє тепло і гарячу воду КП "Дирекція розвитку інфраструктури території", "створене губернатором Аваковим у серпні 2005 року, і яке підконтрольне голові Харківської облдержадміністрації, тобто – йому".

Зубов розповів, що в цього підприємства з 2006 року існують борги, які станом на 29 жовтня 2007 року були погашені на 76%.

За даними компанії, йдеться в заяві, населення Харківщини майже на 100% розрахувалося за спожите тепло і гарячу воду: "Куди діваються недоплачені нам гроші – для мене велике питання".

Крім того, Зубов заявив про наявність ще однієї заборгованості підприємства - перед "Газ тепло" у розмірі 8,3 млн. гривень.

"З цих грошей більш 5 мільйонів гривень було виведено з компанії за допомогою вексельної махінації. Саме цей факт, на нашу думку, голосними заявами Аваков хоче приховати", - додав голова ради директорів.

Крім того, Зубов заявив, що "за махінації із соціальним газом сьогодні буде відключене в Харкові ТЕЦ-5 – стратегічне підприємство, напряму підконтрольне губернатору області".

"Протягом жовтня воно займається тим, що краде у держави газ, призначений для соціальних потреб... Під контролем Авакова ТЕЦ-5 виробляє електрику із соціального газу, одержує невраховані надприбутки, і держава втрачає більш 300 грн. на кожній тисячі кубів палива", - пояснив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування