Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через україно-російське лихо оголосять надзвичайний стан?

Неділя, 11 листопада 2007, 12:47

Росприроднадзор вживе всіх необхідних заходів для ліквідації негативних екологічних наслідків катастрофи танкера з мазутом у Керченській протоці, заявив у неділю "Інтерфаксу" заступник глави відомства Олег Мітволь.

"За даними Росприроднадзора, в море вилилося близько 1000 тонн нафтопродуктів. Однак дізнатися точні цифри поки неможливо, оскільки в районі лиха зараз шторм. Завтра ми зможемо повідомити більш точні цифри наслідків аварії", - сказав Мітволь.

"Завтра ми будемо вирішувати, які заходи вживати. Але для порівняння скажу, що минулого тижня, коли відбувся розлив нафтопродуктів у Сан-Франциско і в воду потрапило 250 тонн забруднюючих речовин, губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер увів у регіоні надзвичайний стан", - відзначив Мітволь.

Крім того, в інтерв'ю радіо "Ехо Москви" він повідомив, що "із завтрашнього дня почнуться контрольні заходи щодо берега, у зв'язку з тим, що можливі викиди (мазуту) на берегову лінію".

Також заступник глави Росприроднадзора в ефірі телеканала "Вести-24" висловив сумнів у достовірності інформації про те, що розлив мазуту на даний момент припинений.

"Є серйозні побоювання, що, незважаючи на спроби буксирів зараз взяти залишки танкера на буксир, розлив мазуту буде тривати. Робота по відбудові екологічного стану в районі Керченської затоки, напевно, займе не один місяць" - відзначив Мітволь.

"До речі, нагадую, що ця протока межує з Україною. У цей час вітер дме вбік українських берегів. У цій ситуації дуже важлива координаційна робота з нашими українськими колегами. У даній ситуації це наша спільна проблема. Керченська протока є спільною для Росії й України й екологічний стан її повинен викликати в обох країн серйозну насторогу після такої масштабної аварії", - підкреслив він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування