Україна радить Росії читати побільше історичних книг

Вівторок, 20 листопада 2007, 12:00

Міністерство закордонних справ України вважає нетактовним дискутувати з Міністерством закордонних справ Росії з приводу Голодомору 1932-33 років.

Про це на брифінгу заявив керівник прес-служби МЗС Андрій Дещиця, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Перекидання заявами абсолютно нетактовно, цим ми принижували б самі себе. Питання про визнання Голодомору 32-33 років в Україні геноцидом для України не стоїть, ми це вже визнали", - сказав він.

Дещиця висловив сподівання, що російські колеги будуть вивчати історію.

"Я б хотів порадити російським колегам, як дружню пораду, щоб вони читали книжки з історії. Розбивати вітрини - це не підхід, підхід - вивчати історію і на основі цього робити висновки", - вважає він.

Як відомо, Міністерство закордонних справ Росії звинуватило Україну в спекуляції на темі Голодомору і заявило, що це ображає жертв голоду інших національностей.

Крім того, МЗС України у вівторок викликає радника посланника посольства РФ в Україні для того, щоб офіційно представити йому позицію України щодо подій, що відбулися в українському культурному центрі в Москві, а також щодо заяви МЗС Росії про Голодомор в Україні.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Володимир Огризко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, минулого тижня активісти Євразійського союзу молоді розгромили в Москві виставку, присвячену Голодомору України 30-х років минулого сторіччя.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування