Литвин вигнав би Балогу ще й із секретаріату

П'ятниця, 15 лютого 2008, 19:55

Лідер блоку свого імені Володимир Литвин вважає за необхідне заборонити державним службовцям бути членами партій.

Про це він заявив в ефірі каналу "1+1", коментуючи вихід глави секретаріату президента Віктора Балоги з НУ-НС.

"Я заборонив би державним службовцям бути членами партій, оскільки вони служать не країні і людям, а партії", - наголосив Литвин.

Він додав, що також "заборонив би людині, яка займалася бізнесом, працювати у виконавчій структурі влади".

Водночас заступник голови фракції Партії регіонів Ганна Герман вважає, що вихід Балоги з НУ-НС є значною втратою для партії, бо "Балога достатньо спритний і цікавий політик".

При цьому у коментарі УНІАН вона зазначила, що Партія регіонів ніколи не зловтішається проблемами інших партій. "Ми безперечно хотіли б, щоб в партії "Народний Союз "Наша Україна" була єдність і взаєморозуміння, ми їм цього бажаємо", - сказала Герман.

Вона також зазначила, що Партія регіонів попереджала про наявність проблем як в "Нашій Україні" і БЮТ, так і в коаліції загалом і наголошувала, що немає іншого шляху, ніж об’єднання здорових сил у парламенті.

Разом з тим, член фракції БЮТ Валерій Писаренко вважає, що вихід Балоги з партії є наслідком внутрішнього конфлікту між ним і деякими членами фракції НУ-НС.

Крім того, народний депутат не виключив, що Балога, відійшовши від "Нашої України", займеться створенням нової партії. "Я переконаний, що найближчим терміном ми побачимо нову політичну силу з рядом досить відомих осіб", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи сприятиме вихід Балоги з "Нашої України" поглибленню конфронтації між прем’єром Юлією Тимошенко та Балогою, Писаренко зазначив, що це станеться тільки за умови, якщо Балога взагалі відмовиться від посади глави секретаріату.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News