Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З корабля "НСНУ" тікають партійці

Середа, 27 лютого 2008, 13:33

Голова Херсонської обласної організації партії "Народний союз "Наша Україна" Борис Сіленков заявив про свій вихід з "НСНУ" і закликав інших партійців замислитися над перспективами їхнього перебування у цій партії.

Про це йдеться у зверненні Сіленкова до колег по партії, повідомляє УНІАН.

"Шановні колеги, я хочу заявити про свій вихід з партії "НСНУ" і планую спрямувати свої зусилля на участь у створенні нової партії з числа пропрезидентських сил", - заявив Сіленков.

"Також закликаю вас замислитися про власні перспективи перебування в лавах партії, керівництво якої не шанує думку своїх однопартійців", - додав він.

У своєму зверненні Сіленков наголосив, що "блок "НУ-НС", який є пропрезидентською політичною силою, втрачає парламентську вагу", що "заяви депутатів, які входять до блоку, є непередбачуваними", а "результати голосування за участю членів блоку – непрогнозованими".

При цьому він висловив переконання, що створення єдиної партії дозволить пропрезидентським силам в українському політикумі сформулювати спільну позицію з усіх принципових питань.

"Цей позитивний крок сприятиме більш високій політичній ефективності дій демократичної коаліції та підвищенню впливу нової партії як на парламентські рішення, так і на загальний політичний процес у державі", - зазначив Сіленков.

Водночас він дорікнув керівникам політичних сил – учасниць блоку – тим, що досі не зроблено конкретних кроків зі створення єдиної партії.

"Ще в грудні 2007 року засновники блоку "НУ-НС" – керівники 9 політичних партій - повинні були прийняти вольове політичне рішення про створення партії на базі блоку", - нагадав Сіленков.

"Таке слово вони давали президенту, коли формували виборчий блок на позачергових виборах. Однак вже на порозі березень 2008 року, а процес об'єднання на нульовій відмітці", - додав він.

Сіленков також висловив жаль з приводу того, що "навіть члени центральної політради партії не можуть прогнозувати подальший розвиток нашої політичної сили".

"Президія ради партії Херсонської регіональної організації вже зверталася до керівництва партії щодо необхідності процесу об'єднання, але наш голос не був почутим. Навпаки, все більше кидаються у вічі прояви деінтеграційних процесів у НУ-НС", - зазначив він.

Як відомо, 19 лютого про свій вихід із партії заявили заступник глави секретаріату президента Роман Безсмертний, народні депутати Михайло Полянчич, Ігор Кріль, Віктор Тополов, Оксана Білозір і Василь Петьовка. 15 лютого про вихід із "НСНУ" заявив глава секретаріату президента Віктор Балога.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...