У Ющенка наїхали на Тимошенко за примарний контракт по 314 доларів

Середа, 12 березня 2008, 15:52

Радник президента Іван Плачков заявляє, що інформація про парафування українською стороною угоди на закупівлю частини газу по 314 доларів за тисячу кубометрів свідчить про ігнорування з боку уряду директив президента.

"За його словами, інформація про парафування українською стороною угоди на закупівлю частини газу по 314 доларів за тисячу кубометрів є незрозумілим кроком і свідчить про ігнорування з боку уряду як директив президента України, так і домовленостей, досягнутих на найвищому рівні", - повідомляє прес-служба президента.

При цьому Плачков висловився щодо неприпустимості одержання повідомлень про підготовку такої угоди урядом лише через ЗМІ. За його словами, для громадськості та для учасників українського ринку необхідно отримати чітку інформацію та роз'яснення із цього питання від уряду.

Радник президента наголосив, що переговори щодо ціни на газ та організації його постачання в Україну повинні проводитися виключно у відповідності до директив президента, виданих 26 лютого.

При цьому він зробив особливий акцент на зобов'язанні утримати в ході подальших переговорів ціну 179,5 доларів за тисячу кубометрів газу.

Радник президента також охарактеризував як незрозумілі та непродумані наміри уряду вилучити посередників з організації поставок газу до України за відсутності проробленої і надійної альтернативної схеми.

На його переконання, у ході переговорів необхідно досягти чітких домовленостей та виробити комплексний підхід до політики ціни на газ із одночасним визначенням умов та тарифів на транспортування газу й зберігання його у підземних газових сховищах. Усі ці параметри мають визначатися за європейськими правилами та стандартами і фіксуватися на довгострокову перспективу.

"Вважаю, що доцільно проводити переговори із усіма країнами, в тому числі Середньої Азії, щодо співпраці в газовій сфері для того, щоб забезпечити чітку, надійну, гарантовану схему постачання газу споживачам України", - сказав радник президента.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів спростував інформацію про існування домовленостей з Росією на постачання газу за ціною 321 долар за тисячу кубометрів.

Водночас у середу екс-міністр палива та енергетики Юрій Бойко підтвердив існування такого контракту.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування