Судді, яким "пришили" фальшивку, "у шоці" від Довгого і Шаповала

Понеділок, 17 березня 2008, 09:56

Судова ухвала щодо імперативного мандату депутатів Київської міськради фальшива, наголошують у Радивилівському районному суді.

Так, суддя Радивилівського районного суду Людмила Прачук стверджує, що рішення, яке демонстрував на сесії заступник київського міського голови Олесь Довгий, судді не ухвалювали.

Через скорочений робочий день 7 березня не було судових засідань, повідомляє ICTV.

Суддя, прізвище та підпис якої стоїть на ухвалі, не розуміє, звідки у ЦВК цей документ.

"Я навіть не знаю, що думати. В мене такої заяви не було, я взагалі не знала, про що йде мова. Бачила я вже цю ухвалу, невідомо ким підписану і висунуту ніби від мого імені. Я такого не робила. Я в шоці. Я була настільки вчора схвильована, і сьогодні в шоці. Мені дійсно страшно, якщо такі документи хтось може підробляти", - сказала Прачук.

Голова Радивилівського районного суду Віталій Кохно також заявляє, що ухвала, яку демонстрував Довгий і голова ЦВК Володимир Шаповал, є фальшивкою.

"Я вважаю, що то – фальшивка, справжня фальшивка. І був дуже здивований, що така особа, як голова ЦВК, колишній голова Конституційного суду вимахує цієї шпаргалкою, підробкою і вказує на те, що це є офіційний документ. Як там явно видно – цей документ сфабрикований", - сказав він.

Водночас у суді зазначають, що кілька тижнів тому приходив чоловік із заявою про призупинення рішення з’їзду БЮТ від 2 червня минулого року. Йому відмовили, оскільки такі справи загальні суди не розглядають.

Як ідеться у сюжеті телеканалу, ухвала суду не прошита, не має спеціального номеру та оформлення, а також без мокрої гербової печатки.

Наразі правоохоронці проводять експертизу ухвали та печаток. Тим часом голова райсуду Рівненщини готує документи до суду. За наклеп він вимагатиме від високопосадовців компенсацію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування