Тимошенко натякнула "Привату", що вона все одно переможе?

Середа, 19 березня 2008, 14:40

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко сподівається, що найближчим часом на Кременчуцькому нафтопереробному заводі буде встановлено державне керівництво.

Про це вона заявила на прес-конференції в середу.

"Укртатнафта – це Кременчуцький нафтопереробний завод, як ми пам’ятаємо, який є найбільшим виробником нафтопродуктів в Україні. На жаль, це підприємство було в попередні роки захоплено певною комерційною структурою, яка має там власності аж 1,5%. А держава, яка має 62% (акцій), не має там ні менеджменту, нічого", - зауважила прем’єр.

Крім того, за словами Тимошенко, "після того як на підприємство увірвалася ця структура" воно практично не завантажується нафтою і не виробляє необхідну для України кількість нафтопродуктів.

"Тому були проведені абсолютно легальні збори Кременчуцького нафтопереробного заводу і сподіваємося, що найближчим часом буде призначено державне керівництво і завод отримає державний менеджмент", - пообіцяла Тимошенко, висловивши сподівання, що після цього завод постачатиме нафтопродукти "по нормальній ціні".

Коментуючи в цілому ситуацію на ринку нафтопродуктів, Тимошенко нагадала, що попередні уряди і президенти віддали цю галузь у приватні руки.

"Після цього будь-які дії уряду завершуються. Це тема прокуратури і Антимонопольного комітету. Я сподіваюся, що керівник АМКУ буде призначений в четвер парламентом і в першу чергу займеться цим питанням. А в прокуратуру ми направили лист, який говорить про те, що є незаконна картельна змова аж до закриття заправок певними приватними структурами", - зазначила прем’єр.

"Це справа Генеральної прокуратури. І або ГПУ почне працювати, або треба визнати, що її в нас нема", - додала Тимошенко.

Восени ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ, Полтавська обл.) з ініціативи відновленого судом у посаді голови правління Павла Овчаренка продала 3% своїх акцій ВАТ "Фінансова компанія "Укрнафтогаз", що веде реєстр акціонерів "Укртатнафти".

За інформацією ЗМІ, "Укрнафтогаз" є компанією, контрольованою "Приватом".

На початку цього тижня представник міноритарного акціонера "Укртатнафти" ТОВ "Корсан" Геннадій Корбан обвинуватив Юлію Тимошенко в спробі установити контроль над підприємством.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування