Луценко повернув ДАІ голову і розповів, як Кожа тиснув на підлеглих

П'ятниця, 21 березня 2008, 10:06

Колишній заступник начальника спецпідрозділу МВС "Кобра" Олексій Кожа примушував підлеглих неправдиво свідчити про інцидент зі спікером Арсенієм Яценюком.

Про це в інтерв’ю "Україні молодій" заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

"З’ясовано, що полковник Олексій Кожа, використовуючи свої службові повноваження, примушував підлеглих неправдиво свідчити про інцидент зі спікером Яценюком, подавав керівництву ДАІ неправдиві документи, а також проявляв нещирість під час службового розслідування. І тому він звільнений саме за дискредитацію органів внутрішніх справ, а не через порушення правил дорожнього руху", - сказав він.

За словами Луценка, звільнено також двох підлеглих Кожі, "які намагалися його прикрити під тиском", а також начальника "Кобри" і заступника начальника ДАІ, "які не приділили належної уваги під час розслідування цього інциденту, а відтак покривали Кожу".

Водночас Луценко повідомив, що начальника ДАІ Сергія Коломійця відновлено на посаді.

"У ситуації з Кожею Коломійця нема за що зняти. Отже, наказом міністра його відновлено на посаді начальника Департаменту ДАІ, і вже у квітні ми оцінимо його діяльність як керівника цього підрозділу. За якими параметрами? Не за пальцями чи жестами, а за станом аварійності на дорогах і реєстраційної дисципліни у МРЕВ", - сказав міністр.

Луценко також підтвердив, що спецпідрозділ "Кобра" було розформовано, "хоча формально рішення про ліквідацію підрозділу має прийняти Кабмін на наступному засіданні".

"У межах компетенції МВС ми вже ухвалили рішення скоротити підрозділ до трьох взводів, які обслуговують супроводження трьох найвищих керівників держави. Решта працівників перейшли до підрозділів на місцях. Усю техніку передано до всіх областей порівну, щоб ніхто не сумнівався у можливості її функціонування під іншою вивіскою", - сказав він.

Як відомо, наприкінці лютого на колегії МВС президент Віктор Ющенко вимагав звільнити з посад голову держдепартаменту ДАІ Сергія Коломійця, голову спецпідрозділу "Кобра" та його заступника, машина якого порушила правила дорожнього руху.

Виявилося, що інцидент стався зі спікером Арсенієм Яценюком, коли він їхав за кермом і перед його машиною "пересікаючи дорогу, створюючи аварійну ситуацію з'явився джип", який відмовився уступати йому дорогу, незважаючи на сигнали машин супроводу УДО.

"Я щиро думав, що він просто не бачив автомобіля, а потім цей джип здає вправо, в нього опускається вікно звідти витягується рука і показується середній палець – тобто видно, що людина дивиться американські фільми", - розповів Яценюк.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

11:04
Курс валют на 29 березня: офіційна гривня зміцнилась до євро
10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:57
Виробництво напівпровідників у Південній Кореї зросло найбільше з 2009 року
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:50
Завершення опалювального сезону до кінця тижня заощадило б пів мільярда кубометрів газу - Чернишов
10:35
Франківщина, Черкащина, Київщина й Вінниччина: в ОВА розповіли про наслідки атаки
10:32
Молдова не підтверджує дані про проліт ракет своєю територією під час удару РФ по Україні
10:32
Сирський про "мобілізацію 500 тисяч": Після аудиту ця цифра суттєво зменшена
10:31
Каллас у двадцяту річницю вступу країни у НАТО закликала підтримати членство України
Усі новини...