Ющенко на закиди Медведєва: "У Росії і далі хочуть бачити Україну периферією"

Середа, 26 березня 2008, 19:37

Приєднання України до ПДЧ не несе загроз для жодного її сусіда, заявляє президент Віктор Ющенко.

Так він прокоментував в інтерв'ю британській газеті The Financial Times, французькій "Le Monde" та італійській "Corriere della Sera" слова новообраного президента Росії Дмитра Медведєва про те, що ситуація можливого вступу Грузії та України до НАТО є "вкрай неприємною для європейської безпеки".

Ющенко висловив переконання, що дискусія, яка ведеться за межами України щодо її євроатлантичних прагнень, "швидше за все, викликана не турботами про основи нашої національної безпеки, суверенітету".

"Приєднання України до ПДЧ не несе загроз жодному нашому сусідові, в тому числі, Росії. Очевидно, мова йде про те, як і далі бачити Україну периферією, у якої не чітко сформульовані політичні суверенітети, де нація не має сучасної безпекової оборонної політики", - вважає президент, повідомляє його прес-служба.

"Переконаний, що у європейських народів наше устремління отримає повне сприйняття", - додав він.

"Питання бути чи не бути Україні в НАТО стоїть, за великим рахунком, у контексті - бути чи не бути українському суверенітету", - підкреслив Ющенко.

Він також вкотре висловив переконання, що на саміті НАТО у Бухаресті Україна отримає позитивний сигнал стосовно приєднання до Плану дій щодо членства в НАТО.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування