Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко розкопав, як люди Черновецького продали "Родіну"

Вівторок, 15 квітня 2008, 17:45

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що його відомство скоро передасть до прокуратури близько 30 справ щодо зловживання київською владою у сфері землевідведення.

Про це він сказав журналістам, коментуючи інформацію МВС про причетність мера Києва Леоніда Черновецького до незаконного рішення щодо виділення земельної ділянки вартістю понад 100 млн. грн.

"Це не перша і не остання справа в цьому напрямку - ми закінчуємо третій десяток таких кримінальних справ, матеріали для яких передаємо в міську прокуратуру", - сказав Луценко, повідомляє Департамент зв’язків з громадськістю МВС.

"У даний час йдеться про підробку документів підлеглими вже тепер відставленого пана Муховикова, який очолював земельний Департамент київської міської держадміністрації. Вони, підробивши документи, отримавши дозвіл Черновецького, продали "Родіну" за сто мільйонів…", - додав він.

За словами Луценка, мова йде про піонерський табір "Родіна", який "спритними ділками, за допомогою своїх співучасників у лавах держадміністрації міста Києва, був поцуплений в незаконний спосіб".

"Між іншим, дуже цікаво: коли ми прийшли робити виїмку цих документів, пан Чернівецький відсторонив пана Муховикова, заявивши, що цей напрямок потребує нового чесного керівника і його киянам надасть блок Черновецького", - сказав Луценко.

"У мене це викликало сумніви, бо пан Муховиков був найближчою особою до Черновецького всі ці роки, коли в Києві творилися земельні безчинства. Мені це нагадує спробу замести сліди - і його відсторонення, і "знайти більш чесного керівника"…", - додав він.

При цьому Луценко зазначив, що не робив би особливого наголосу на цій справі, "бо вона одна із десятків справ у цьому напрямку, які порушуються і будуть порушуватися міліцією".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...