РОСІЯ НЕ ПУСТИЛА ДО СЕБЕ КАСЬКІВА

Четвер, 15 травня 2008, 13:10

Члена фракції "НС-НУ" Владислава Каськіва, який прилетів до Москви на запрошення телеканалу НТВ, не пустили на територію Російської Федерації.

Каськів мав взяти участь у програмі "К барьеру!", повідомив "Українській правді" голова Незалежної медіа-профспілки України Роман Скрипін, який мав виконувати роль "секунданта" Каськіва.

За його словами, представники російської влади послались на статтю 27 закону "Про в'їзд до РФ", у якій ідеться про заборону в'їзду людям, які загрожують безпеці Росії.

Скрипін додав, що окрім нього разом з Каськівим до Москви прилетіли його прес-секретар та журналіст Вахтанг Кіпіані. Вони очікують в аеропорту на приїзд представника посольства України в Росії.

"Підставою для заборони мого в'їзду на територію РФ став закон, згідно з яким я загрожую національній безпеці Росії", - сказав Каськів у коментарі "5 каналу".

"Мені здається, що панічний страх спецслужб російських перевершив всякі розумні і зрозумілі межі", - додав він.

На думку Каськіва, недопуск його на територію Росії виглядає дивно, бо він є "членом міжпарламентської групи дружби між Росією і Україною".

"Я не давав жодних підстав прямо чи опосередковано вважати, що якимось чином заперечує україно-російські взаємостосунки, а тим більше загрожує державному суверенітету або національній безпеці Росії", - додав депутат.

У програмі "К барьеру!" опонентом Каськіва мав бути російський політик Володимир Жириновський.

Як відомо, у понеділок Служба безпеки України заборонила в'їзд на територію нашої держави меру Москви Юрію Лужкову, який заявив про те, що Севастополь як військово-морська база СРСР і Росії ніколи не передавався Україні й повинен бути повернутий Росії.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News