Тимошенко пропонує Ющенку викласти руки на стіл і сказати, що вони "нічого не крали"

Вівторок, 20 травня 2008, 21:01

Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що демкоаліція у Верховній Раді існує лише юридично.

Про це Тимошенко заявила на мітингу в рамках виборчої кампанії Турчинова на Оболоні.

"Чи існує демкоаліція? Юридично вона є і функціонує у парламенті. Але фактично існує інша коаліція. Куди входять всі олігархічні клани, силові структури, Партія регіонів і деякі представники наших побратимів по демократичній коаліції", - сказала Тимошенко.

Вона додала, що дійшла до цього висновку після подій навколо шельфу Чорного моря.

"Коли ми скасували ліцензію компанії Vanсo, то мене викликали на бичування до РНБО і сказали: "Що ти руйнуєш інвестиційний клімат?" Я б хотіла, щоб ті, хто працює в РНБО або його очолює, за 12 тисяч доларів відкрили торгове місце на ринку", - сказала Тимошенко.

За її словами, на засіданні РНБО президент Ющенко доручив порушити кримінальну справу проти міністра екології Василя Філіпчука, який скасував спеціальний дозвіл компанії Vanсo.

"І мені теж там дещо пообіцяли", - додала прем’єр.

Водночас Тимошенко знову сказала, що не піде добровільно у відставку. "Балозі Віктору Івановичу з усім його секретаріатом хай уві сні навіть не сниться, що я десь хлопну дверима", - сказала вона.

"Я хочу, щоб всі у помаранчевій команді виклали руки на стіл і сказали, що ці руки ніколи не крали", - запропонувала Тимошенко.

"Але я ці кожні руки дуже добре знаю", - додала Тимошенко.

Вона сказала, що продовжуватиме сповідувати свої принципи. "Так просто нас закопати не вдасться. Ми будемо йти вперед, поки і президент, і генпрокурор, і суди не почнуть нарешті слугувати вам, а не один одному в спайці. Я знаю, що цей час не за горами", - додала вона.

Прем’єр запропонувала внести зміни до Конституції, які б дозволяли один раз впродовж терміну повноважень президента або Верховної Ради голосувати на референдумі питання недовіри до них.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News